Naar inhoud

“Speciale aandacht en een markante ervaring voor elke gast”

Ze zeggen dat de maaltijden die je maakt veel zeggen over wie je daadwerkelijk bent. Een gastronomische expeditie is dan ook nodig om erachter te komen wie de 24-jarige Xander Backus – chef-kok bij Lucia's Restaurant in Amstelveen – écht is en hoe zijn visie als kok wordt weerspiegeld in de gerechten die hij bereidt. Uitzonderlijke gerechten zijn in zijn opinie overigens niet voldoende voor een succesvol restaurant. Want alle gasten verdienen vooral ook speciale aandacht en een markante ervaring, zo luidt zijn credo.

Het beroep van chef-kok wordt doorgaans geassocieerd met een hoge werkdruk en lange werkdagen. Xander Backus blijft echter te allen tijde dicht bij zichzelf en weet het hoofd koel te houden. Een gesprek met hem leert dat talent, uithoudingsvermogen en passie de geheime ingrediënten zijn voor succes op de lange termijn. Maar waar is hij begonnen en hoe heeft hij zijn passie voor lekker eten naar de keuken van Lucia’s Restaurant – onderdeel van appartementenhotel Cityden Up – gebracht?

Passie voor de culinaire wereld

Xander Backus ontkracht de opvatting dat je een koksopleiding nodig hebt om stappen te maken binnen de culinaire wereld. Hij bewijst dat een passie voor koken – gecombineerd met een flinke dosis interesse en zelfstudie – je net zover kan brengen als je ambitie. Met een twinkeling in zijn ogen vertelt hij dat hij begon met koken op regelmatige basis toen hij pas 12 jaar oud was. Zijn huis werd omgetoverd tot een restaurant voor buren, familie, vrienden en zelfs onbekenden.

Gelukkigste jongen ter wereld

“De gasten kochten de ingrediënten en hiermee kookte ik 5-gangendiners voor ze met bijpassende wijnen”, vertelt hij met trots. “Per week had ik zo’n 10 gasten en ik was de gelukkigste jongen ter wereld als ik zag hoe ze van mijn gerechten genoten.” Maar koken als hobby was duidelijk niet genoeg voor hem. Nadat hij de opleiding hotelmanagement had afgerond en werkzaam was geweest in verschillende restaurants in zijn toenmalige woonplaats Doetinchem, was het tijd voor meer.

Op zoek naar nieuwe avonturen

Hij was 22 jaar oud toen hij naar Amsterdam verhuisde, op zoek naar nieuwe avonturen. Daar begon hij bij Lucy’s Kitchen, ook een onderdeel van het concept van appartementenhotel Cityden Up, in Amstelveen. Hier kreeg hij de kans om een restaurant te runnen en een internationale menukaart op te stellen, voornamelijk gericht op het serveren van comfort food aan hotelgasten. Hoewel hij het naar zijn zin had bij het restaurant, begon het toch weer te kriebelen om een volgende stap te zetten. Hij had een nieuwe uitdaging nodig, want hij wilde een concept creëren gericht op zowel hotelgasten als externe gasten.

We vinden dat alle gasten speciale aandacht en een onvergetelijke ervaring verdienen, naast heerlijke gerechten gemaakt van verse ingrediënten.

Een nieuwe fase in zijn leven

In februari 2019 werd zijn droom werkelijkheid en zijn ambitie bracht hem naar de volgende fase in zijn jonge, maar vastberaden carrière. De opening van het gloednieuwe appartementenhotel Cityden The Garden was précies de uitdaging waar hij op had gehoopt. Bij Lucia’s, het restaurant op de begane grond van het complex, krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen als chef-kok, zowel verantwoordelijk voor conceptontwikkeling van het ruimtelijke restaurant als het management van het restaurantteam. Xander Backus heeft hiermee de carrièreladder binnen Cityden Up beklommen en inmiddels verrast hij gasten op dagelijkse basis met zijn veelzijdige, Mediterrane menu.

Mediterrane authenticiteit ervaren

Lucia’s is een Mediterraan restaurant in hartje Amstelveen, waar gasten kunnen genieten van een uitgebalanceerd menu – variërend van vlees tot vis, plus vegetarische en veganistische opties. Het concept is gericht op verse, kwalitatieve producten. Het is een plek waar simpele ingrediënten zoals pompoen perfect fungeren als hoofdingrediënt, zonder onnodige toevoegingen of een overdaad aan kruiden. Het restaurant haalt de groenten uit Nederland, allemaal biologisch geproduceerd. Deze lokale ingrediënten worden gecombineerd met Spaanse en Italiaanse delicatessen, zodat gasten een Mediterrane authenticiteit en smaak kunnen ervaren.

Aanschuiven aan het aanrecht

Parallel aan de heerlijke gerechten zijn de open keuken en een gezellige, moderne atmosfeer de aspecten die Lucia’s Restaurant een unieke plek maken. Hier heeft Xander Backus ‘The Chef’s Table’ als onderscheidend kenmerk van het restaurant aan toegevoegd, een kans voor gasten om aan te schuiven aan het aanrecht. Ze kunnen toekijken hoe hun eten wordt bereid, terwijl ze genieten van heerlijke wijnen en een praatje kunnen maken met de chefs.

Ontmoetingsplek voor jong en oud

Lucia’s is een intiem, veelzijdig restaurant. Naast het restaurantgedeelte is er ook een gezellige lounge met een open haard. Overal waar je kijkt zie je planten, hangplanten, boeken en gezelschapsspellen. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud met voor elk wat wils. Dit is volledig in lijn ‘The convenience of choice’, de slogan van Cityden.

Ons uiteindelijke doel is om een vol restaurant te hebben – niet vol met mensen, maar vol van geluk.

Speciale aandacht voor alle gasten

Toch is het niet de menukaart die Lucia’s Restaurant uniek maakt. “Iedere keer wanneer een gast een voet over de drempel zet, is dit een mijlpaal voor mijn team”, vertelt Xander Backus. “We vinden dat alle gasten speciale aandacht en een onvergetelijke ervaring verdienen, naast heerlijke gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Ons uiteindelijke doel is om een vol restaurant te hebben – niet vol met mensen, maar vol van geluk.”

Bron: CustomerTalk
0

Reacties

Logo CustomerTalk

Cookie-instellingen

CustomerTalk maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Accepteren Meer informatie