Naar inhoud

‘Klantpraatjes’ – Laters!

Had ik je al verteld dat dit mijn laatste column is voor CustomerTalk? De laatste ‘Klantpraatjes’? Hierbij dus. De reden daarvan is een simpele. Tijd voor nieuwe helden. Tijd voor mij voor nieuwe dingen. Hopelijk zijn mijn columns met net zoveel plezier door jou gelezen als dat ik deze geschreven heb.

Had ik je al verteld dat dit mijn laatste column is voor CustomerTalk? De laatste ‘Klantpraatjes’? Hierbij dus. De reden daarvan is een simpele. Tijd voor nieuwe helden. Tijd voor mij voor nieuwe dingen. Hopelijk zijn mijn columns met net zoveel plezier door jou gelezen als dat ik deze geschreven heb.

Na 350 columns op CustomerTalk wordt het tijd het stokje door te geven aan degene die wil. Ik heb wel eens het goede idee toegeworpen gekregen om de stukjes te bundelen. Mwah, neuh. Ik vind columns momentopnames, een tijdelijke gedachtendraaier, kruisschopper of meningdeler. Dus nee, er komt geen scheurkalender of zoiets.

En nu? Nee, ik stop niet met schrijven en publiceren. Maar ik wil niet meer een wekelijkse drill. Wil mijn handen en hoofd wat vrijer houden. En andere onderwerpen en thema’s raken.

Waarom ik ooit begonnen ben? Om dezelfde reden dat ik ook veel voor de klas heb gestaan en boeken heb geschreven. De Engelse filosoof Francis Bacon zei ooit: “I hold every man a debtor to his profession.“ Om daar aan toe te voegen dat het eenieders plicht is zich in te spannen om een hulp te zijn. Kennis is een vermogen. Kennis is geen macht. Kennis is een vermogen dat dient te worden gedeeld.

Dat gaat natuurlijk verder dan een noblesse oblige. Het is oneindig. We leven in een beperkende wereld als we alleen maar vragen en nemen. Hoe krachtig ben je als je ter ondersteuning hulp met plezier kunt delen en geven?

Dat doe ik en blijf ik doen, maar nu weer anders dan voorheen.

Bron: CustomerTalk
0

Reacties

Logo CustomerTalk

Cookie-instellingen

CustomerTalk maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Accepteren Meer informatie