Naar inhoud

Circulariteit en technologie zijn dé trends in de horeca

De wereld verandert. Het is bijna een cliché, maar daarom niet minder actueel in uiteenlopende sectoren. Technologische innovaties en verstorende trends volgen elkaar ook in de horeca steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in de nabije toekomst tot uiting komt, vind je terug op de 'Horecava 2018' van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Circulariteit en technologie zijn de belangrijke thema’s van de 62e editie van deze beurs.

Innovation & TrendLAB

In het Innovation & TrendLAB zijn innovaties te vinden rondom de vier toekomsttrends: technologie, circulariteit, identiteit en third places. Het prikkelen van de zintuigen staat hierbij centraal. Bezoekers zien, proeven en beleven de trends en krijgen zo een voorproefje van de toekomst in de horecabranche. Te zien zijn onder andere:

  • Wormenhotel. De Urban Composter is een vermicomposteer-meubel – ook wel wormenhotel genaamd – waarmee lokaal en op de eigen locatie groente-, fruit- en tuinafval wordt omgezet tot een zeer rijke voeding voor de bodem: wormencompost. Amsterdam kent tien van deze meubelen en één is er te zien op de beursvloer.
  • Contactloos handenwassen. Een volledig contactloos ‘handcleaning and care system’. Handen worden vanzelf gewassen, gedroogd, gedesinfecteerd en gehydrateerd. En dat met 85 procent minder water en een besparing in zeep.
  • 3D-food-printing. Zie, proef, ruik, hoor en voel hoe 3D-food-print daadwerkelijk werkt. Ingrediënten zoals groente en fruit, chocolade en marsepein en verse kruiden worden geprint tot eetbare kunstwerkjes. In hoeverre zijn koks in de toekomst overbodig?

Contactloos handenwassen

Delivery Drone & Cannabis Burger

Een hal is geheel gewijd aan de concepten ‘fast casual’ en ‘on the move’ die inspelen op de trends naar snel, lekker, gezond én duurzaam eten en drinken op high-traffic-locaties zoals benzinestations, luchthavens en busstations. In fast-service-outlets ervaart de bezoeker middels demo’s en workshops wat de trends zijn en hoe daarmee in te spelen is op de consument van vandaag. De allereerste Cannabis Burger in Nederland is vanaf dinsdag 9 januari 2018 te proeven bij de burgerbar in de fastfood-zone. Ook is in deze hal een demo te zien van maaltijdbezorging door middel van een drone, de pizzakoerier van de toekomst.

Google Food Services

Michiel Bakker, directeur van Google Food, verzorgt tijdens de beurs een keynote met als thema ‘Hoe vergroot je de prestaties van je medewerkers door middel van eten en drinken?’. Door positieve voedselervaringen stimuleert Google Food de cultuur, samenwerking en innovatie op de werkvloer. Gezond en lekker eten toegankelijk maken staat hierbij centraal. Eten is naast een persoonlijke en cultuurgebonden activiteit, vooral een sociale interactie die mensen en nieuwe ideeën bij elkaar brengt.

A Beautiful Mess

Vluchtelingen helpen aarden, opleiden en laten doorstromen als volwaardige hospitality-professionals, dat is de missie van A Beautiful Mess. Dit restaurant in de voormalige Bijlmerbajes is opgericht door Refugee Company. Het restaurant van vluchtelingen in het complex staat met een foodtruck op de beursvloer. Deze foodtruck is in samenwerking met de foodindustrie voor de Horecava ter beschikking gesteld door de Food Truck Company. Doel is om via crowdfunding geld op te halen voor een eigen foodtruck.

Van bron tot bord in Nederland

De bezoeker kan hier zijn kennis vergroten over gezonde lokale producten met meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Twee maal per dag is er een kooksessie van drie uur waar gerenommeerde chefs uit Nederland hoogwaardige gerechten met streekproducten bereiden samen met wereldchef Heinz Reitbauer uit Wenen, werkzaam voor nummer 10 van The World’s 50 Best Restaurants. De nadruk ligt op regiogastronomie en future farming: precisielandbouw gebaseerd op data en technologie.

Bron: CustomerTalk
0
Logo CustomerTalk

Cookie-instellingen

CustomerTalk maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Accepteren Meer informatie